10week 7days

Dalam keadaan sekarang, kembong perut da pulih..loya kadang2.. ngidam tu ada tapi masih pujuk hati (sebab husb belom gaji) skrg tak sejuk menggigil,berada hangat jer.. persoalannya,waktu ni rasa normal..kdg terlupa pregnant 😅da start buat kerja lasak..sebelom ni melepek jer ..ada tak geng gini..

3 Balas

saya nk masuk week 10 tapi rasa kuat sikit bdn, tapi mual kdg dia dtg trok jugak, muntah bnyak pulak tuu. Tapi bila time kuat tu lupa kata prgnant, kdg kalau jalan kemain laju, smpai hsbnd tegur, pelan la sikit. haha, lupa kdg. Tapi tu la hsbnd bnyak jaga jugak sbb sya ada history 2 kali keguguran, dia bnyak srh berhati2, dari awal prgnant, smpai skrg bnyak bedrest je sya.😊

Sy 10w, tulang pinggul dh rse cramp. Nk squat utk legakan n buat exercise core muscle n pelvic muscle awl lg. jd bersila je yg selesa. Brisk walk jgk. Dh tk larat nk melepet. Kne jln2. 😂😂

Sy 10w still duduk saja. Husb tak kasi buat keje. Masak pun tak ksi. Msuk trimester kedua baru la berani sikit nak masak. Tu pun sb pening, duit gaji habis kat makan je 😂 ksian husband. Hihi