Luahan hati

Dah setahun kawin dan seorang anak tapi rasa mcm suami bukan tmpt meluahkn perasaan . Rasa sentiasa berjaga2 untuk sentiasa letakkn perasaan dia no 1 . Saya anggap dia mcm tuan rumah saya cuma lah penyewa . Risau lama2 tawar hati

2 Balas

Hai mommy. Bab meluah ada jenis suami kalau dia tengah tak fokus dek aktiviti seharian dia memang dia susah nak layan bila meluah. Ada juga yang memang tak layan langsung. Tapi cuba mommy luah masa dia tenang. Lepas solat ke. Beberapa jam sebelum tidur. Cakap dengan nada lembut. Kalau jenis tengah serabut memang dia akan rasa apa yang diluah tu rasa remeh temeh (maybe sebab perwatakan lelaki juga) yang bukan macam perempuan yang mudah emosi, overthinking dll

2y ago

Busy main game je sis. Kekadang kita tengah2 cerita, dia tanya or masuk topik lain. Nampak sgt apa yg kita ckp tak masuk kt telinga dia and dlm otak dia ada benda lain. Sebelum tido lg la, takpenah nak dpt deep talk ke pillow talk ke. Habis main game masuk bilik terus nk tido mengadap dinding. Peluk ke apa mmg takda. Nk kata kita ni tak lawa ke tak wangi ke tidak jugak. Mmg perangai dia camtu. Dah habis sangka baik dah. Dah habis positif dah. Dah habis bwk bincang dah. Tp kekal jgk gitu. Naik meluat dibuatnya asyik kita nk kena paham suami. Bila cakap nak berpisah tau pulak taknak. Tp takda pulak reti nk improve diri sendiri. Entah apa2 la.

Huhu sy ada rasa mcm tu juga. Suami baik, pandai jaga anak. Tp bab meluah perasaan tu mcm setiap kali luah, rasa mcm tk berapa dilayan. Tak dpt comfort. Emosi kita mcm tak dipenuhi.

2y ago

Sama lah, anak je kekuatan skrg ni. Kadang2 rasa tawar hati jgk tp entah la. Tak paham dgn perangai dorg. Sy pun baru je beli breastpump sis. Suami dia pandai ckp je suruh pump susu, bila sy nk beli pump dia komen mcm2 membazir la apa la, sy beli guna duit sy je. Dia mcm takda kata2 yg supportive. Kata2 dia cuma buat sy rasa annoyed menyampah je. Dulu sy mcm layan je tp skrg sy dah start lawan sikit2 sbb rasa meluat tu membuak2