Luahan hati

Ape perasaan korg, korg ddk rmh satu hr2, suami balik, xlyn korg dia main fon je.. Nie bru kawen.. Xsmpai setahn ag.. Kite menghrapkan dia balik blh lah kite manja2 dgn dia.. Tp dia byk lyn fon dia.. Xtahulah dia msj sape..

16 Balas

pengalaman saya . awal2 perkahwinan mmg mcm tu kot . sb saya pun alaminya dlu smpai saya mengamuk pecah fon smua sebb keje dia main game main game bukn 2 3jam lebh dri tu dia brhnti kejap main game sb nk mkn nk tdo atau nk having sex . mmg terabai sgt time tu jln pnyelasaian dia awak kena luahkan. luahkan dn luahkan tu je cra dia . sb klu pendam dia ingt awak ok je .. bukn mudah saya ubah dia smpai hmpir mintak cerai sb xthan . sb rsa saya jd pmbntu ngn pemuas nafsu dia je .. alhamdulillah now dia makin brubah dia mash main game tp dia ingt saya and dia dah tahu had dia .. saya bgtau die say tak kesah awak main game tp kene ada limit kene ade time untk saye .. jdikan game untk buang msa and bosan. bukn game pulk yg amik masa awak .

Sy pula jnis yg sibuk dgn kerja. Dah 2 tahun berkawin. Kmi pjj. Mula2 kawin rasa ok ja. Sehari lnsung xda bermesej. Mlm kdang2 bercall jika xpenat. Rasa ok ja mula2 tpi makin lama makin rasa pelik dgn perkawinan kmi, mungkin sy bnyk memerhati rumah tangga kwn2 sekerja nmpk bahagia n lengkap sebab suami isteri sentiasa bersama n sy pula?. Sejak mengandung sy berusaha memohon pindah ke tmpt kerja yg lebih dekat dgn suami. Sepanjang setahun tu xdpt pindah sy berusaha tiap kli cuti sy terus tempah tiket kapal utk jumpa suami walaupun cuti cuma 4 hari. Syukur skrng dah dpt pindah. Jumpa suami hari. Rasa mcm baru kawin walaupun dah berumah tangga selama 2 tahun. Kdang2 ada salah seorg diantara kita yg perlu berkorban.

dah kawen mmg mcm tu la.awk dah depan mata dia.dulu zmn brcinta lain kn.x tnggal serumah.tak ari2 tgk muka.dulu akak pun sm baru2 kawen asyik nk brmnja je.nk perhatian la.bnda2 kecik pun jadi gaduh tp dah lama2 mcm x kisah dah.sibuk dgn ank2.skrg ni dah 13 thn brsama suami plak yg nk menempel aje dgn akak.rimas tau.hehe.dlm prkhwinn ni sis kena byk2 brsabar k.mmg x sama wktu couple dulu.

saya dari awal kawin sambut dia dekat pintu. peluk cium macam lamaaaa tak jumpa. dia nk buka kasut pun tak jadi sebab sama sama layan manja suami isteri. lepas dah rasa puas peluk baru biarkan dia buka kasut then hidang air dekat dia. saya suri rumah so pakaian dia dari atas sampai bawah saya pakaikan. termasuk stokin. kalau dia main fon saya akan baring atas dada dia tengok dia buat kerja dalam fon.

Awal khawin mmg mcm tu... Sbb masih tempoh bulan madu.. 😂 Cuba lah dh mngamok gaduh terbang periuk belanga kt dapur... In shaa Allah nnti lama² okey.. Ini satu proses dlm rumah tangga.. Sabar lah selagi boleh sabar.. Klau x boleh sabar awak jerit je lah puas².. 🤣😜 Dh berumah tangga ni x sama dgn zaman kapel² dlu.. Kne tukar 360°

Pandai2 la make a move sis. Sambil suami main fon pun boleh manja2. Sy selalu menyelit kat bahu dia kalau dia main fon. Dalam rumahtangga kena pandai komunikasi. Awal2 kawin kena biasakan. Sy selalu cakap terus je 'hari ni banyak tengok fon ke tengok wife?'. Kadang2 saja cakap dengan suami 'tengok isteri dapat pahala tau'.

hsbnd sy pun blik rumh tgk hp. sb dia kje 12jam x pegg hp lgsg. jdi waktu dia bring2 tgk hp, sy menyelit layan tgk kt hp dia. hp sy tolak tepi. jadi sambil2 tu blh bork2 psl hal dlm fb. kita kne pham, laki pun nk tau pekembangan semasa, kita ni da slalu sgt tgk hp kt uma. dia tu blik uma bru dpt tgk hp.

kalau suami saye buat macam tu , saye akan cakap kat die . "awak kawan lha ngan saye" . terus letak fon layan saye . kalau ta layan jugak last option merajuk diam . bile die sedar pandai lha die pujuk . yang betul nye kalau ta puas ati ape..cakap je depan2 . simpan bukan dorang paham .

before nih saya pun mcmtu jugak . dgn keadaan tgh preg semua tuh . suami keje siang malam , balik tgh malam saya stay tunggu but dia buat tktahu jgk . tpi skrng , dia ambik keputusan hantar saya balik kg . Dan saya akan diceraikan lepas bersalin dan habis pantang nanti . Doakan saya kuat yee ❤

3y ago

itula mslh jg kalau sblh pihak je yg usaha kn.xpe sis.semoga kuat semngt.mana tau tuhan nk bg yg lbih baik.insyaAllah jika kita baik Allah akn bg yg trbaik jg.

same la ng suami sy... nasib baik ade anka.. kalau xde anak mmng rase terabai.. tapi kalau lame² terbuku dalm hati teros meletop... and mintak dia cari pompuan lain suruh kahwin.. dia punya geram 2 ckp ng suami pon dah xde pk nk hormat dia... tapi dia tau salah dia mmng x la dia nk marah balik...