Minggu terakhir

Dah masuk 39minggu..due 20julai ni..still keje lg dtg ofis mcm biasa..Doktor kata dlm minggu ni klu xde tanda2 nak bersalin kene serah diri on 19julai sbb nak kene masuk ubat..Takut,neves,tacing semua ada..rasa x sabar nak tgk baby tp at the same time mcm takut nak beranak..samada normal @ czer,dua2 ada risiko..so kene positif & readykan fizikal & mental la..Doakan sy ye korang...insyaAllah sy pun doakan semua ibu2 yg bakal bersalin dlm ni dpermudahkan semua urusan,baby & ibu sama2 selamat..aamiin..

21 Balas

Sama macam saya.. kerja sampai 40 weeks 4 days sebab tak ada apa2 tanda.. dah buat macam2 exercise pun tak berkesan..induce pada 4th day sebab takut baby besar lagi.. sakit tak boleh nak describe tapi memang ia semua hilang lepas lihat wajah baby.. all the best sis.. u can do it..

Sme lah gan sy sis ..due 22/7 tp xde tanda ..lepas scan tgok air ketuban dokter akan bg tarikh utk masuk wad n induce..semoga dipermudahkan urusan sis ye

4y ago

Sme²

Sama lh tarikh due..blom ad tanda lg..risau sesngat..mudahan bby kuar cpt sblom serah dri 😢😢mudahan urusan kite semua dipermudahkan

Sama kita. 20 julai ni tarikh masuk wad sbb gdm on diet. Rasa mcm nak gi berperang. Semua perasaan ada. Yg penting harap baby selamat.

Sama dgn sy..klu xde tanda juga kena serah diri 17/7..due sy 18/7..doakan utk sy juga..moga2 mlm ni atau esok ada la tanda..

sy due 16/7 pun blum trun tnda pape.. pjj lagi.. mcm2 perasaan skrg ni.. smga urusan bsalin kita dipermudahkan..

4y ago

Hihi awal 10 hari, betul2 doa minta baby kelua sebelom 39minggu. Alhamdulillah bby dgar kata kelua 38minggu 5hari🤭 sis sekarang macammana? Ada tanda2 bersalin dh?

Smoga sis dan smua bakal ibu slmt mlahirkn.. Moga urusan kita semua dpermudahkn.. Aamiin.. 😘

Amiin..semoga semua brjln lancar dan dipermudahkan. Sis kena rehat da ok tuk kumpul tenaga.

Aamiin.. smoga lancar segala urusan persalinan sis.. semangat demi cahaya mata 💪

Sy 29 july due.. harap baby keluar cepat sikit.. sbb ada gdm mmg xleh overdue