Due 29mac, tp brsalin 10mac

Alhamdulillah,sy dh selamat brsalin..kena brsalin awal sbb doktor ckp tumbesaran baby mcm xcantik..dh 37mggu patutnya berat 2.5kg++ tp berat baby dlm perut ni cuma 2.1kg n klu tggu smpai due date takut baby bole mninggal dlm perut..sbb tu kene emergency czer..so selamat brpantang dkt diri sndiri n semua ibu² yg sdg brpantang gak..

8 Balas

Sy due 10 Mac bersalin 26 Feb. Sama jugak kes baby kecik dari usia kandungan. Doc kat KK x abis2 suruh induce tp doc yg sambut baby ckp baby ok je normal je tumbesaran dia.. Alhamdulillah cukup 38 minggu 1 hari turun tanda lendir darah, bersalin normal tanpa induce dan x koyak, sakit pun biasa2 je.. Anak ketiga mudah sgt 🥰 Semoga dipermudahkan juga ibu2 yg bakal bersalin bulan Mac..

1y ago

aamiin3 ya rabbal alamin

Alhamdulillah. Selamat berpantang sis. Skrg masih di hospital atau dh bole bwk balik baby ke rumah?? Sama due saya 29mac juga. Masih menanti je ni. Minggu lepas cek 1cm, minggu ni 2cm. Jalan lambat buka. Minggu depan serah dri. Kalau x beranak lagi. Doa kan saya dipermudah kan juga ye.

1y ago

kt hospital lg ni..insyaAllah bole discas awal klu xda apa²..Awak pun smoga dpermudahkn urusan brsalin nti..insyaAllah semua baik² je nti..

Samalah kita haha baby pun kecik dari usia kandungan terpaksa emergency czer… leceh nk menjaga luka czer ni tapi takpe allah dh permudahkan segala urusan… selamat berpantang untuk kita lah ye sis haha 😂

Sama .. sy pun dh bersalin paksa. Induce belon & drip. Alhamdulillah scan baby 2.1kg, keluar 2.3kg.. doakan baby sy sihat2 sentiasa.. dan kuningnya cepat turun. Aaminn

sama la date kita..smlm perut mngeras pg hospital tp xde bukaan lg tapi bila kne seluk dgn doc tu auto trasa truma...🥺🥺

tahniah....sy due date 20/3,belum ada tanda2 lagi..tapi perut dah kerap mengerass..harap2 baby keluar sebelum due🤲aminn❤️

1y ago

Sama dengan saya sis due 21/3 tapi masih takde tanda 😅🥲

tahniaa sis slamat brpantang. sya due 26/3, harp baby nak keluar awal. sbb sya takut kena induce

Sy due 27/3 tnda pun tkda lagi 🥲😭 kita dh rsau ni tggu lama2 dh la anak first

1y ago

smaa laa sis due kitaa 🤣 lmbtt pulaa turn tndaa kali .. syaa dah msk ank kduaa 🤭