Hb mkin turun.

Dah makan dah ubat zincofer . Siap dgn air oren sblm tdo.. stiap mlm xpnh miss. Msh jg x naik2. ???

16 Balas

Saya minum jus ubit bit. Klau nk sdp campurkan sekali dgn epal hijau. Biar masam2 sikit. Jangan letak gula. Petua dr nurse katanya chinese amalkan jus ni utk hb cantik. Alhamdulillah ada peningkatan

Cuba try spirulina. Msa preggy dlu sy mkan iberet tapi hb mkin trun. Bila ada kwan bgtau spirulina tu bgus so sy try la mkan. Sy mkan dua2 iberet dan spirulina. Lpas mkan tu Result hb mantain dah

selalunya saya 2hari sebelum appointmenr saya akan makan kerang bakar, jambu batu, kacang rebus banyak² hahaha and hb ok je walaupun atas pagar 😅😅

5y ago

Thank you.. sist.. 2mggu lg cek tgk la.mcm mn..

Sy bli vit sndri kt farmasi, maltofer ni...sbb kt kk memng x sediakan...sblm tu 9, lepas mkn ni naik 11 terus, mcm gula2, kunyah je...

Sy pun makan zincofer, 2 minggu tanpa skip. Tapi pergi check turun lagi hb, tak naik pun. Skrg dr suruh tukar ke iberet

Kurma ajwa, sebiji sehari pagi sblm sarapan, try la..sy sri 11.2 naik 11.9

Mkn buah jmbu batu sis.. Bedezupp naik hb tu nti.. Sy dh cuba

Makan kacang pistachio, kismis dan kurma. Berkesan utk sy dulu.

Sy pun selalu low je. Tp lepas consume susu kambing. Hb naik..

try mkn buah jmbu batu sllu sis...saya hari2 mkn jambu batu...