Doakan sy ada rezeki baby ye..??

Dah lewat 43 hari..xtau la sy peknen ke x lau cmnie..???

Doakan sy ada rezeki baby ye..??
14 Balas

Supposed to be klau dh 43 hari line tu dua2 akn terang. Lewat 4 hari jew pon akn dpt dua line yg terang. Mybe nmpak line samar2 sbb bdan kita dh tersalah proses maklumat sbb keinginan utk pregnant kuat sgt. Sya dh prnah alami masa mula2 kwin. Msa tu period dh lewat hmpir 2 bulan. 3 kali sya bt upt. 2kali nmpak line samar2. Sya siap g klinik lgi nk cnfirmkan. Bila bt kt klinik dktor ckp xle nk cnfirmkn sbb -ve. So dktor suruh tgu lgi 1 minggu baru bt upt semula. Alih2, 2 mggu lepas tu sya period 😅😢. Tpi alhamdulillah ad rzki sya, lepas period tu bln depannya sya betul2 pregnant. 2 hari jew lmbat period, then bt upt mmg nmpk double line.

5y ago

Ikut level hcg. Sbb fertilisation setiap org x sama. Ikut ovulation, pelepasan ovum prmpuan x sama. Masing2 bbeza. Cth laa kita bersama suami masa hari ke 13 kitaran haid then ovum dilepaskan hari ke 14 so mgkin hari ke 15 ovum dgn sperm dh bcantum. So dlm 4 ke 7 hari akn tertanam kt dalam rahim. So maksudnya klau 2 hari lewat period tu kandungan dh lbih dri 2 mggu jdi kandungan hcg tinggi. Depands setiap org bbeza. Klau msa hari ke 2 masih samar2. Cuba test lgi sekali dlm 3/4 hari. Sbb kdr hcg cpt naik klau betul pregnant

mcm kak sy dia last period bulan 2 tp bulan 3 4 dia xmai period check upt negative rya haritu tiba2 dia sakit perut smpai ngs2 xtau knpa bla smpai hospital sakit tu hilang mcm tu ja kak sy jd pelik..balik tu dia try check upt skli lg tgk positive dh msuk 4bulan alhamdulilah 7tahun dia tgu ank no2..doakan kak sy dn bby shat 🥰

saya dh 104 hari delay period. selama ni xpernah delay pn. last period January,17hb. sampai 19hb. 3hari je. paztu smpai skrg ni haa x period. dh tiap bulan jumpa doc. scan xda apa2 pulak. upt memanjang je -ve.

4y ago

dah tanya.doc cakap rahim ok semua.tu la tggu mggu hdpn check lagi.baru buat step seterusny

Nanti repeat guna brand dip & tell atau clear blue sebab 99.9% accurate dari upt shopee. Moga ada rezeki zuriat bulan ni 🤲🏻

based on gambar mcm samar or tak ada. cuba try dip n tell yg irregular period, biasanya dia accurate detect. mudah² an. aamiinn!

7mo ago

Dah 4 years berlalu sis

Mmg ada garisan samar ke mata sy yg kabur tu..sy nampak ada line yg samar..try lagi sminggu sis..

inshaAllah klu ada rezeki sis.. doakan sy jgk ye, moga2 ada rezeki kita smua yg menantikan zuriat

sama mcm sy..tp sy bru lwt 10 hari.. smoga ada rezeki kite..in sha Allah..🙂🙂

Nampak macam dah double line. Cuma tak berapa jelas sangat.

Kepastian yang tepat 2 munggu selepas lewat datang haid