Vaccine for covid-19

Hi dah ada ibu2 yang ambik vaccine untuk covid ke?

28 Balas

Alhamdulillah… 🤲🏻 Saya dah complete kedua-dua dos vaksin pada 23.08.2021. Masa tu (30 weeks / 6 days) Masa dose pertama (26 weeks / 6 days), takda apa2 side effects yg teruk kecuali lenguh dekat tmpt injection. Untuk dose ke-2, Slps (12jam) injection, badan rasa seram-sejuk, mild fever on off & sakit seluruh badan. Alhmdulillah, Slps (24jam) badan dah fully recover balik 😬 Setiap side effect bergantung kpd ketahanan & tindakbalas antibodi masing2. In Sha Allah, nie pon salah 1 iktiar utk perlindungan ke atas diri kita sendiri, baby & org2 di sekeliling kita ☺️

Dah. Masa 16weeks first dose. Now 19weeks second dose bru ja ambil kelmarin. Utk pfizer first dose lengan ja bengkak dan rasa letih. Second dose lepas 10-12 jam demam tp tak kuat bergntung pd org juga dgn badan semua bisa-bisa. Sampai ke tulang sakitnya. Tp sehari je rasa cmtu. Esoknya dah ok mcm biasa.

14week 5day for 1st dos So far xde demam Cuma 1st dos je rasa cramp tgn 2nd dos ok je sihat baby tendang2 dah makan tp rasa lapar lagi So yg belum vaksin pegi la vaksin korang standby je beli air cool rhino bagi sejuk badan in shaa Allah xdemam

1st dose - 9 minggu (14.08.2021) 2nd dose - 12 minggu (04.09.2021) Alhamdulillah dh lengkap kedua2 dos vaksin. Sy dpt Pfizer. Utk dos 1 & 2 so far takda apa2 side effect yg teruk, cuma lenguh dekat tempat inject je.

Semalam sy baru ambil dose ke-2. Tangan je lenguh & mata rasa ngntuk sgt. 😂 Harini boleh kerja mcm biasa. 💪🏼🤲🏻 Baby aktif & makin lapar rasanya .

Completed 2 doses.. first dose cuma lenguh dekat tempat jab.. 2nd dose demam but only sehari.. ambil panadol and tidur.. bangun terus rasa lega.. alhamdulillah

sy pi spital masuk air masa 9 minggu aritu pun doct tnye dah vaksin ke blm.. nasib baik dah vaksin 1dose masa 4 minggu.. klau tak, tak di layan...

Hello, alhamdulillah complete sudah 2 dose. Xda simptom teruk.. Kebas2 bhgian bekas tempat jarum tu ja

sy baru dpt dos pertama..sepatutnya dos kedua arini.tp masih dlm kuarantin..tgu tarikh berikutnya

Hai, ada. Tgh tggu dos-2. Baby ok membesar & gembira berenang ke sana sini. Tak ada bleeding.