bukaan rahim ...

Biasa nyaa klw bukaan bru 1cm lama lagi x nak lebih bukaan ? klw dah lebih 4/5cm kita blh rasa ke cm mna ? ada tips x nak cepatkan bukaan... #firstbaby xtaw apa² ?

10 Balas

Bergantung pada individu. Ada yang cepat, sehari je dah boleh bersalin. Ada yang lambat, ambil masa 1 - 2 hari. Nak cepat bukaan kena banyak bergerak 😊

Nak kata dpt rasa bukaan tu, xtau la, sbb dah sibuk tahan sakit contraction 😂😂 mcm yg lain2 ni ckp, bykkan berjalan dan sbgainya

Selain dari banyak berjalan.. Bila baring selalu mengiring sebelah kiri, insyaAllah bukaan cepat besar..

banyakkan berjalan sis..kalau banyakkan berjalan n bergerak, malam nanti dah boleh bersalin 😊

Ni tips sy,heheh kne rajin bsama suami,kne rajin buat kje,cukupkn air dlm bdn

Bergantung kepada individu juga... Banyakkan bergerak... Doa selalu...

5y ago

Owh ok tq sis..😊

lama sis.. dlm 18jam jgk... tu org sruh byykn bjln wpun rs xlarat..

5y ago

inshaaAllah.. kena standby lah klw cm ni tq sis layan soalan sy..😊😊

Rajin2 berjalan bwt jalan itik...

1cm pun boleh rasa Sakit dah hahaha

5y ago

Memang 1 cm nurse akan suruh balik dulu , kita setakat boleh prepare sebaik mungkin

Bykkan b’jln ibu...