11 weeks

Dah 2 Kali scan di KK. Masa week 8 dan week 11. Tapi still tak nampak. Just jantung sahaja. Patut risau tak? Takda bleeding sepanjang mengandung. Tapi still risau

4 Balas

Sy scan 7 week minggu lepas da nmpai baby n heart beat.. kalo 11 week takut mungkin belum smpai 11 week .. masa anak sy yg 1st scan 11 week nampak kantung je xnampak ape so doctor swasta suggest cuci dnc , tp xde bleeding so mak sy ckp jgn cuci slagi xde tanda2 gugur alhamdulillah 2 minggu lepas tu scan kt hosp kerajaan ade baby n heart beat n lahir lah anak sy yg 1st sekarang yg second otw lepas 5tahun .. so sy suggest tunggu lg seminggu g scan lg jgn putus asa

3y ago

lepastu macam mana sekarang? saya pun mengalami situasi mcm ni

Ye. Patut risau especially kalau period regular. 11weeks sepatutnya dah nampak baby and heart beat. Mcm sy scan 8weeks nampak tiny dot je dalam kantung. 11weeks pun still sama. 3hari lepas tu gugur. Bukan nak menakutkan, just sharing. Semoga semuanya baik2 saje untuk sis 💕

3y ago

Dr ckp tunggu 2 minggu lagi utk scan, masa scan 11 minggu 1 hari nmpak jgk bentuk baby tpi x berapa jelas mngkin sbb bru abis kencing 🤭

Either the baby is hiding, or the doctor's patience to look thoroughly is questionable. If its me, I would go to another doctor for scan.

5y ago

Wish you all the best.

Boleh try scan kt klinik lain sis..Mybe klinik swasta tp kna keluar duit skit..