Not Palpable

Dah 2 kali cek nurse kata ketulan tak rasa (not palpable) firstime nurse cek perut masa kandungan baru 10 week , & baru tadi cek lagi kandungan 11 week lebih, tapi scan bby doc kata bby tiada masalah .. Risau pula.. Ada tak yg macam sy ??

8 Balas

Tadi pagi cek kk, nurse kata tak rasa ketulan even sy da 19 weeks. Perut pun tak bape nampak buncit. Sy takde turun darah pun and masih lagi alahan loya muntah on off sampai sekarang. Selera makan pun belum ada lagi. Nurse scan, baby ada tp kecil. Minggu depan kna pergi cek lagi tgok pkembangan. Risau sbb bulan lepas, doktor cakap baby mmbesar dgn elok cuma perut tak bape nampak sbb otot perut kuat n sbelum preggy sy rajin fitness. Doakan kandungan sy baik2 sprti yg doktor cakap tu ye.

Sy skrg 24week. Smpai skrg dktor msih tulis kt buku not palpable, thick abdomen.. Hehe

Saya masa cek 10w masih blm rasa lg ketulan 😊 sbb baby msh kecil lg tu..

Normal sis.. sy pun 17weeks baru nurse ckp nampak seketul😂.

Normal, masih kecil kot, ketulan tu kalau dah 18weeks above

Normal kot sis. Sy 16w mcm tu bru nurse rasa keras2 kat perut

5y ago

Huhu tqq sis info.. Risau juga sbb first bby 😥

Normal sis. Saya 17 week baru nurse kata rasa

5y ago

Tq sis info.. Sng sikit hati sy bila ramai kata normal

Normal sis. Saya 17w baru misi tulis palpable.

5y ago

Yka sis, risau jga sy tadi bila nurse kata mcm tu.. Anak pertama siapa tak risau kan.