Week 17

Dah 17 minggu tapi bila makan nasi atau sayur mesti muntah tp kalau makan selain tu tak muntah pulak. Normal ke tu ?

25 Balas

maaf nak tanya, ada tak yang tak boleh minum susu, saya da 18 week susu mmng tak dpt minum, bau susu jak trus muntah

Sy masalah berat xnaik2 dari awal kehamilan.. Cemana nak buat yeee

2y ago

Sis saya pun sama . Nurse bising kata taksepatutnya berat makin turun . Saya dah cuba makan banyak tapi taknaik jugak .. penin dah nak makan apa . Saya alah teruk . Tapi paksa jugak makan . Sampai menangis la sambil makan . Suami suap sambil nangis la saya dia kata kesian 😂

nak tnye lah hb saya trun ada tips x mcm mne nk naik kn hb kalau boleh x nk brgantung pada ubat..

2y ago

kerapkn mkn buah jmbu n pati delima gulsan..sy ambil 1sudu pgi 1sudu mlm.. 2minggu sy buat dari 10.6 naik 11.. itupon sy kdg mkn kdg x.. cuba buat tanpa skip..

Normal je..makan je la apa2 yg boleh makan..asalkan makanan..jgn makan batu pasir sudah

samalah akhir trimester1 x suka nasi.. sampai lah 17week ni.. tapi skrg paksa mkn nasi jgk

Samaaaaaaa kalau mcm sy masih x boleh makan daging dan nasi ayam😂😂😂mesti muntah

sya nak tnya sya 17 minggu 6hari...bila baby nie mula nk bgi kita rasa begerak??

kalau sy mmng susah sangat nk mkn sbb alahan truk sngt smpai 3 hri tk mkn lansung

saya pun sama sis tk blh makan nasi dh 17week jgk ..sy banyak kan makan buah jeee

sama lh..sy x blh byk sgt mkn nasi sbb mual...tp ikan mahu pulak mkn

3y ago

Hahah sama dgn i lagi2 mcm sup ayam ke rasa mcm nk pengsan