air ketuban banyak

da x sapa2 sini da pglmn air ketuban yg banyak? skrng ni sy 26w , gdm on diet & ketuban sy 22.88cm. boleh share x yg pernah prob mcmni? tq

1 Balas

hai saya just kongsi kan pengalaman ya. sy pun doc detect air ketuban banyk masa 16week tapi doc kata levig sikit je masa tu. then saya buat detail. scan masa 21week pun soni remark ketuban agak banyak. then starting dari situ sampai la checkup seterus2nya aur ketuban sy bnyk. pada week ke 30 air ketuban saya 33 dah. sampai saya repeat detail scan dgn pakar. alhamdulilah mmg tade masalah pada baby . and saya pulak tade sangkut gdm. sebab salah satu faktor air ketuban byk adalah ibu ada gdm. macam saya tade. so sebab nya unknow. but since 37 week alhamdulilah bila scan air ketuban saya pada paras normal dah. cuma pengalaman saya la bila air ketuban banyak baby sangat2 active dan gerakan dia kuat. maybe sebab ruang banyk. ini apa yg sy compare dgn pregnancy sebelum ni la. kalau belum buat detail scan better buat sis