Kenapa anda memilih czer dari bersalin normal?

Voice your Opinion
Kerana ada komplikasi dengan kehamilan
Pernah ada sejarah still-birth
Kandungan kembar
Mempunyai darah tinggi dan kencing manis
Lain-lain (sila komen)

383 respon

16 Balas

soalan ni xptt diutarakan sprti ni... kami bkn memilih kaedah mn pn bsalin.dh ttulis gtu.bgntung kondisisi bayi n kami. kami bsyukur bila dpt tgk baby lahir dgn selamat.

2y ago

sentap tau kalo kta pilih2..tuk myelamatkn 2 nyawa tu.kaedah mn pn xpe.btarung nyawa nk mlahirkan tu kita sndri yg rsa

anak 1st harap sangat tak dapat czer... tapi akhirnya emergency czer jugak.. sebab air ketuban kurang.. langsung tak ada bukaan.. tapi anak ke2 harap czer jugak..

emergency czer bukn pilih,kena induce sbb air ketuban trlmpau banyak,tapi bukaan 1cm ja wlupn dah hampir 10 jam,trpaksa czer sebab fetal distress

Tak pilih. Takda pengalaman tapi kalau terpaksa czer pun mungkin sebab rasa tak tahan sakit dan bukaan lambat buka

Pilih untuk czer kerana trauma kena induce (gdm + poor progress 4cm) semasa 1st pregnancy sebelum ini.

bukan pilih sendiri untuk czer tapi atas nasihat doktor sebab poor progress bukaan setakat 5cm saja.

emergency czer. induce & balloon (2cm for more than 24h) until baby pusing dlm perut.

emergency czer for both. tp both try normal dulu so #doublesakit

Emergency csear. Bby songsang n dh ad bukaan

Tiada pengalaman bersalin czer setakat ni