Induce atau tunggu?

Currently pregnant anak ke5 n now dh 37w 3d..tp dh xlarat sgt nk bw bdn..mlm2 ssh nk tdo..de terfikir nk induce bile dh 38w..tp husben suh tggu..sbb sy teringin nk rase sakit nk bersalin kt umah tanpa induce..sbb anak2 seblum ni semua induce..pe pendapat uolls ye?induce atau tggu?

5 Balas

Induce ni utk hal2 yg ttentu je mommy. Mommy bykkn rehat ye. Mmg mcm tu mommy. Baby dah msuk kot dkt laluan x sabar nak jumpa mommy dia. Sabar ye mommy Mommy fikir je mommy kuat. Dan Allah bg mommy kekuatan. InshaAllah. Pikir yg positif je. Moga dimudahkan mommy. Mntaw berkat sabar & doa dr suami mommy Mommy berjy melahirkn normal Didoakan moga lncr dan baik2 semua buat mommy dan baby.. Aamiin.. #TAPSupermoms #TAPactiveusers