saya hamil 10 mnggu..tapi selera mkn sentiasa ada.

cuma merunsingkan sy..mulut sy terasa pahit..dan bla telan air liur..mula la nk muntah kembali mknan yg sy mkn.vitamin pn xdpt telan????

2 Balas

Sama laa masa awl2 prgnt.. Saya amal minum air sunquick & sirap limau (kurang manis lebih masam) selepas/sebelum mkn...bnykkn minum air kosong jugak ye.. Buat masam lebih sikit..alhamdulillah..kurang loya & muntah.. Semoga membantu..😊

Normal sis awal hamil ni. Try makan ubat² doc kasi tu dengan air oren sunquick tanpa gula. Kasi masam² skit kt mulut tu. Maybe membantu 🥰