Kulit baby merekah

Cuaca sekarang pns sgt.. smpai kulit baby saya menggelupas. Ibu ibu pakai apa ye nk cantikkan kulit baby semula?

12 Balas

try pergi farmasi then nanti diorang recommend shampoo head to toe / lotion apa yang elok . sebab baby ni kulit ada yang sensetive ada yang tak sensetive .

dari anak 1st sampai lah ank sec, mmg guna snowhite je. ruam panas ke ruam susu ke eczema ke mmg guna tu cpt baik. saya yg kulit kering pun pakai lotion tu

setiap kali lepas mandi. saya sapukan lotion sebamed supaya kulit baby moist dan tidak kering..sekarang Panas nye tak menentukan 😢

11mo ago

btul.. sgt x menentu.. sian tgkk baby punya kulit.. 😭 tq sis 😘

Awak beli mustela tengok dekat shoppe review pon semua bagus2 and berkesan walaupon harga agak mahal.

sy pakaikan lotion allano je. alhamdulillah ok je😅

11mo ago

eh boleh ye untuk baby new born? klu boleh sy nk sapu sbb sy pon mmg pakai allano..

sebamed facial protection cream

Guna snowy lotion ia bgus untuk bby

11mo ago

saya mmg pakai pink. ada 1 hari tu beli warna purple sbb pink tu habis. mcm menyesal pulak. anak kene ruam susu, sapu tu makin teruk , kadang sampai berdarah. warna pink tu jugak bagus. 1-2hari hilang.

Cetaphil losyen, snowhitee lotion..

11mo ago

sy pakai cetaphil sekarang.. tapi x sesuai ngn baby.. 🥲 sy cuba ya try brand yg disuggestkan semua org 🥰

snovvy lotion tuu. elok sgt.

11mo ago

thank you sis 🥰🥰🥰

Extra virgin coconut oil

11mo ago

Ya, sapu saja mcm sapu lotion. Masa saya kat confinement centre, mereka hanya sapu extra virgin coconut oil kat kulit baby. Sgt melembapkan kulit dan sbb ia boleh dimakan, kalau baby terjilat tangan pun tak apa.