Kulit baby kering

Assalamualaikum . Boleh suggest apa2 krim/losyen untuk kulit baby yg kering? Umur baru sebulan. Faktor cuaca skrg ni kulit baby naik ruam & kering sgt. #bantujawab

6 Balas

Baby saya waktu dia ada rashes umur sebulan lebih, saya sapu dia cream ni. Recommended by pharmacist. Elok sangat krim ni, lepas sapu je slowly kulit anak elok. Skrg pun saya keep sapu krim ni je.

Boleh opt untuk mild formula brand seperti Sebamed Cetaphil Mustela QV Aveeno Ada banyak lagi yang mild formula brand. Your choice

Boleh try ezerra cream. Recommended by paed

pilih lotion yg moisturize bukan oily

snowy white treatment lotion

boleh try lotion pureen