Kulit menggelupas

Salam mami semua, nak tanya kenapa kulit dahi n sekitar mata baby saya camni ya? Alergik/ekzema/kulit kering? #firstmom

Kulit menggelupas
10 Balas

kenapa kulit baby saya tak menggelupas ya😅boleh jadi sebab prem ke? baby saya lahir 35 minggu tapi berat ok. mak sy pun plik sebab normal sebenarnya kulit menggelupas ni. Baby dah sebulan lebih.. kening dia pun baru nampak hitam😅sebelum ni kening dia putih. Anak sis baru 17 hari dah cantik elok keningnya

Baby berapa hari? Kalau di awal hari normal la kulit menggelupas sebab masa dalam perut kan dia duduk dalam air ketuban. Bila keluar jadi kulit kering la.. mandi hari2 nanti tertanggal sendiri

8mo ago

baru 17 hari..lega bila tahu common kulit camtu

Baby sy dri bersalin dah tekupas kulit , setiap kli nk mndi kan dia saya smpan baby oil dekat kapas dan gosok2 halus ja , nnti tekupas la tu 🥰

normal je tu, letak lotion atau baby oil. kalau dia naik bintik2, letak bedak agnesia. elok hilang bintik2 tu.

bby sy pon mcmto . alhamdulillah lme ii dy hilang sndiri

Normal baby sy pun bgini, org kata nak tukar kulit😆

yer kulit yg Dari dalm perut nk salin kulit baru

Normal awak. Jangan sapu apa-apa tau.

lega baca komen..tq mami semua 🙃

normal sis.