Kehamilan semula selepas miscarriage

Confius ##ingintahu

Kehamilan semula selepas miscarriage
6 Balas

mcm sy gugur bln 3.. last priod bln 4 skrg dh 9w.. dh buat buku pink mnggu lps.. mnggu ni pulun ambek darah ,mnum air gula smua.. hb plk low.. dugaan jga.. tpi enjoy je lh.. smoga dpermudhkn urusan kita..

1y ago

KK tempat sy 12w baru boleh buka buku pink.. Sy confirmkan preggy kat kk pown dah masuk 10w, malas pergi awal² sbb nanti kena tunggu jugak.. Mcm last year, dah book appmnt, tp x sempat buka buku pink, sy miscarriage..

Sama sis ! Saya gugur 31/3, period sekali juga last period 10/5 , Alhamdulillah allah bg peluang pregnant lagi ❤️ skrg dh 6weeks

1y ago

@nina kalau check swasta, doc bg dgr je..tp kalau scan kt kkia or hosp kerajaan ,cukup utk scan biasa dan tgk kerlipan jantung tu .xde dgr hearbeat. lps 4bln ke atas bru guna yg fetal doppler tu .xde pn dgr heartbeat dr machine scan mcm swasta (most probably sbb old school).

kira dari hari pertama haid terakhir, cukup 8-9 minggu boleh ke klinik utk scan. tiada yg mustahil bila puan ada bersama dgn suami.

1y ago

ok baik sis Lily,tq tau atas suggestion

saya pernah gugur ank first,2x period terus lekat...skg 31 hari dalam pantang

1y ago

wahh tahniah sis..best nya dh dapat baby

baby rainbow. normal sis kalau terus melekat. takda yg mustahil 🥰

biasa kalau lepas gugur memang cepat jd.. kalau was2 boleh buat scan dl

1y ago

ye sis, terima kasih tau atas suggestion