Batuk&muntah

Cm mne yek nk hilang kan batuk baby 4bulan dy batuk cm org tua..kdng2 batuk smpai muntah..ksian tgok dy..pnh gi klinik sbb kahak..dr ambik nap+msok tube..alhmdulilah kahak xda..now batuk lak dy kena..klo gi klinik blh ke?

1 Balas

Muntah keluarkan kahak lg bagus. Teruskan bg susu ibu. Urut dada dan belakang badan anak dgn minyak sesuai. Saya guna Mcm2 utk cuba: vicks baby, minyak Asmak, minyak kelapa/ zaitun yg dicampur dgn bawang putih sangai, last2 pakai minyak anugerah bebe yg biasa anak pakai tu yg hilangkan batuk anak. 😁 Alhamdulillah dgn izin dan kebaikan Allah. Pengudaraan dlm rumah kena nyaman ya. Mandikan anak dgn air suam, basuh kepala bg selsema keluar sendiri drpd hidung.

1y ago

tgh mnum susu pas2 batuk dan muntah..tekak dy cm kering sngt..ksian tgok dy