Confused nak beranak mana ?

Citenye beranak sulung camni ke ehh , berebut nk pilih suruh beranak mana. Nak beranak KL tpi pikir MIL x sihat nak tlg tgok kann.. tambah pulak rumah MIL adik ipar laki semua huhu , x selesa. Plan seminggu lepas beranak tu baru balik umah mak sendiri. Masalah nye skg , kalau beranak normal tkpe la. Kalau czer mcm mne ? ? Mula plan nak beranak Penang rumah mak sendiri , tpi fmly in law ckp better beranak KL dulu. Sbb senang nti urusan husband ade dekat. Tkut kalau beranak Penang nti susah hubs nk ulang alik hmm...Korg rasa cmne , ade pendapat tak..? Susah nyee kalau org lain msuk cmpur ni hmmm

1 Balas

Klu gov x silap suami ada cuti 1@2w bila wife bersalin... Nak beranak d kl tgk situasi. 1.mil x sihat... Tkt nnt ada yg ckp blkg hari.. bg penat mil. Dah tahu sakit still nak minta jaga(sllu kes mcm ni.. bila selisih faham ada benda kena ungkit) 2.ipar semua llki.. terhad kebebasan utk berpantang... Tkt nnt stress. Beranak rumah parents..... Suami minta cuti 1w.. urus masa awal bersalin.. dgn fmly sdri kita x rasa segan n malu if nak minta tlg dlm pantang.