Bersalin di hometown

Hai just nak tnya , sy skrg pregnant anak first jadi saye plan nak bersalin di kg .cuma saye nak tawu better saye balik/ambik cuti berapa minggu awal sebelum due date sbab pernah dgar dari org lain yg beranak first kadang ade yg beranak few weeks awal . Tapi kalau dah tak menyempat, kat kl pon boleh la 😅 bukan ape sebab rumah kat kl kena naik tgga tgkat 5 x ade lif lagipun x ade sape nak jaga . Kalau Nak balik lepas bersalin , nak tempuh perjalanan balik kg tu pulak maybe ambik masa lama , takut mak n baby x selesa .

2 Balas

Its a gamble sis.. kalo nasib x baik 32weeks pon baby da kuar prem.. kalo baby kuar seawal ni baby masuk nicu.. lagi la kene ade support/help from family.. sy dulu balik kg awal at 32 weeks takut bende cmni jadi.. tapi last2 baby kuar lepas edd haha xpe la best jugak cuti lame mase perut sarat tu

4y ago

x approve by company 😭

sya ambil 3minggu seblm bersalin.. haha.. due 1/11 .. tgok2 bby lahir 15/10