normal delivery atau czer

saya nak tanya boleh kah saya nak pilih beranak czer kalau beranak di hospital gov? saya #firstmom

5 Balas

bg Sy better normal, klau gov mmg xde pilihan, tp klau swasta Ade, standby kos dlm 15-20k, standby juga kos2 yg Tak dijangka, exstaff Sy, plan nk normal kt swasta, skli wife kne czer, baby plak xsihat kne warded, kos smua skli sebulan baby warded NICU cecah 420k..bgs juga sis bertanya awl..

X Boleh Pilih Puan ..Dr Akan Suruh Normal Jer .Kalau Ade Ape ape Masalah Baru la czer ..I Tau Puan firstmom . jangan Takut Tau .normal is Better . czer lepas 6 jam itu Susah sikit . Sakit sangat.Sekarang Puan jgn fikir itu semua. relax n Pray . Tc Of Health. Tc

Utk penglaman saya. Semasa di semi gov tidak dibenarkan Czer tanpa sebab. Tapi semasa bersalin diswasta doctor sndr tanya saya hendk Czer atau normal terpulang. Sbb harga mmg beza kalau Czer dkt swasta. Lbh baik normal senang jaga semasa pantang.

Tengok pengalaman family. Tak boleh pilih. Tapi tak pasti kalai hosp yang sis deliver tu boleh pilih. Selalunya dorang galakkan deliver normal in case ada komplikasi/ sebab² lain baru next step czer.

Better normal sis. Trust me!