Do you think your child needs a sibling? If yes, why? Please share in the comment section.
Voice your Opinion
Yes
No

3226 respon

94 Balas

sy ada anak istimewa sulung 10tahun ( GDD ) no2 8tahun ( ASD ) bagi sy kehadiran anak no3 sangat bermakna sebab sebelum ni yg abg tak pandai bergaul atau mengeluarkan bunyi tapi sejak anak no3 ada sedikit sebanyak dia bole ajar abg nya brgaul bermain sma skrg alhamdulillah yang abg dah pandai sebut mama papa bab bergaul dah pandai..kalau dulu abg lebih suka bersendirian tak suka bergaul..

We were eating out once, a saw my son looking at another girl around his age from another table very frequently. He then thought she was smiling and waving to him and he waved back excitedly. But when he found out it wasn’t, his fave was so disappointed. The look on his face made me decided to give him a sibling.💕

sebaiknya bagi la anak tu ada kawan.. kesian jgk di musim skrg ni nk bawa keluar kita takut covid kn? andai rezeki dpt mengandung lg.. alhamdulillah.. jd anak 1st boleh belajar menyayangi adik² dia yg lain nnt.. InsyaAllah.. doakan sy direzekikan baby boy plak.. aamiin next coming baby 2022

Dulu masa anak seorang.. Saya fikir cukup kot sebab faktor umur saya rasa taknak pregnent lg. Tapi bila tengok yg sulung sorang je.. Kesian pulak. Tu carikan adik untuk dia.. Mujur dapat gegurl.. Sepasang dah. Alhamdulillah

Imo, it all started from home about how to love each others, taking care one another, teammates, responsibility & more. So its good for a child to have a siblings bcs i know how it works 😁

anak2 perlukan adik beradik yang lain.. kerana perlukan anak kita mahukan teman untuk bermain dan berkasih sayang.. lebih berdikari apabila ada adik beradik berbanding anak tunggal..

xde kawan xseronok,kita 2 beradik ni paham bertapa lonelynya😭 dngn parents yg asyik busy keja,sapa je nak kawan..so selagi mampu,buat je anak seramainya..haha

no she dont need, bcs her father treat me so bad when im pregnant my 1st child. i wont forgive and forget he beat me until my eyes swollen. menyesal kawin, baik single lagi bagus :)

dia jenis xleh dk sorang atau xleh sunyi.. asyik mrengek je.. bila dk kt org ramai mcm rmah tok2 dia jarang dia nk mrengek.. happy kemain.. hrp dpt baby girl lh utk adik

biar ada kawan utk bermain Dan berbual kalau sorang tak meriah balik² tengok tv main tengok HP ..jarang ada communication antara satu same lain suram jerr