Sejauh manakah anda bersetuju bahawa apabila dijangkiti Chickenpox, anda akan mendapat imuniti seumur hidup?

Voice your Opinion
Sangat bersetuju
Setuju
Neutral
Tidak bersetuju
Sangat tidak setuju

332 respon

5 Balas

Setuju. Pengalaman sendiri masa pregnant 38w di uji dengan husband kena chickenpox. Saya pernah kena masa umur 6 tahun. Tapi husband gi klinik semua dr memang suruh jauhkan diri dari saya sebab saya high risk dr kata walaupun dah kena, tapi masa pregnant immune/ antibody memang langsung tak ada. Risiko kena lagi tu memang sangat tinggi & paling worst, baby pun akan kena sekali. O&g saya pun nasihatkan jauhkan diri dari husband sementara waktu. And bagitau kalau ada tanda2 dah kena, cepat2 datang hospital kena terus bersalin and baby akan on antibiotik. Saya pula tawakkal aje sebab dari awal husband kena memang dah tido sekatil seselimut. Siap letakkan ubat kat seluruh badan husband. Tapi Alhamdulillah sangat. Memang saya tak jangkit langsung. So saya percaya saya masih ada imuniti chickenpox. 🥰

Neutral. Sebab pernah berjangkit dengan roommate masa belajar walau masa kecil mak saya cakap pernah kena

xpernah kene lagi

sangat bersetuju

ermm..