sapa sini suka sgt mkn tomyam pada waktu kehamilan? tomyam yg amat pedas

Cerita yang ingin sya kongsikn ini adalh benar terjadi.. Pada 2016 seingt sya di langkawi.. Ada satu pesakit ni mengandung hampir 8 bulan.. Mlm seblom dia dimasukkn kehospital.. Dia mengajak si suami utk singgah di kedai mkn utk mkn tomyam yg dia sgt mengidam.. Si suami pun order mknan tersebut.. Puan2 bayangkn tomyam yg dia order tu bkn mangkuk kecil.. Tomyam yg dia order mangkuk paling besar dan pedas.. Ok blik semua pada cerita.. Hnya dia sorang ja yg mkn tomyam tersebut kerana si suami xmkn pedas... Mknan pun hbis.. Mereka pun balik ka rumah.. Masa si isteri nk masuk tdur perut dia sakit teramat sgt... Smpai keluar air ketumban dia lalu si suami bawa si isteri ka hospital kuah untuk mendapatkn rawatan... Alhamdulillah si anak sempat dilahirkn tp hnya berthan selama 20 minit shja.. Lalu meninggal dunia... P/s : dokter menasihatkn jgn mkn terlalu pedas disebabkn bayi dlm perut mengelupur kepedasan.. Pengajaran adalah makan berpada2 ...xsemua yg kita idam boleh mkn byk2....

2 Balas

Uish pedas lagu mana tu. Sy awal2 1st trismeter suka makan tomyum sebab ada masam2. N pedas. Ok alhamdulillah. Berapa pedas la tomyum sis tu makan. Huhu. Takziah

5y ago

Sgt pedas.. Jika xpercya boleh try tmbhkn pedas dan mkn

Sy suke mkn tomyam cmpur dgn sayur kailan ikan msin je ms preggy😂😂✌