Adakah anda bimbang dengan carta perkembangan si manja?
Voice your Opinion
Ya
Tidak
Okay saja

10043 respon

29 Balas

anak Sy ,5 bulan 25 hari..dah boleh ketawa riang,boleh bergolek sampai ke dapur kalau xde halangan 😅 bontot angkat tinggi tp xmerangkak lg..cam menyondol2 plk dia😅..xnk angkat tgn.bila Sy panggil ADIK.. dia pandang tempat lain..tp dia senyum...isau juga ni🥹🥲

Anak sya lahir 2.87kg. 4 bln 6.1kg, 5 bln pun sama. Berat x naik. Sya epmom sbb kerja. Siang menyusu guna bottle, mlm direct feed. Risau sbb siang dia kurang menyusu, mgkn sbb tu berat x naik 😌

anak dh 6 bulan tapi x bleh duduk tegak sendiri lagi. still kena ada support. normal ke?. hari ni baby dh masuk 6 bulan 1 hari. mcm mn nk duduk mkn??

bimbang sebab baby lahir tak cukup berat cuma 1.9 kg sahaja skrg dah 5 bulan berat baru 5.5 kg. normal ke macamni?

2y ago

awak sma mcm sya. bby sya berat 4.48 5 bulan lebih

saya jawab okay saja sebab alhamdulillah perkembangan bayi saya normal n bayi jugak xkuat meragam...bayi 5bln11hari...

esok anak dah 6 bulan..tapi masih xmerangkak..baru kerap2 meniarap..angkat bdn dpn..kdg2 angkat punggung..

anak dah 5 bulan lebih tapi belum menyiarap, merangkak, & duduk. hanya baring je. normal ke?

10mo ago

bby sy lg smggu nk msok 6month.. da reti mniarap..bguling2.. angkt bontot stinggi2 nye mcm. nk dduk ada.. mcm nk mrgkak pon ada.. tp tak mrayap lg.. tktau step mne lak lps mniarap ni..

Anak 5 Bulan Berat 6.4 Kg tinggi je Kurang 62.5 Mcm Mana Ye Nak Bg Tinggi ..Pening Mama Nie

anak belum pandai meniarap tapi bila letak baby walker dia boleh berjlan keliling rumah😅

Anak sy berat lahir 2.24kg..4bln 5.4kg,5bln pn 5.4kg..berat xnaik tp tinggi naik...