Parents, adakah anda tahu cara penjagaan tali pusat bayi baru lahir?

Baca sini : <a href='https://my.theasianparent.com/tali-pusat' target='_blank' >https://my.theasianparent.com/tali-pusat</a>
Voice your Opinion
Ya
Tidak

957 respon

13 Balas

Ya tahu walaupun first bby, msuk ward knak² sbb bby kuning msa tu umur dia 10hri je, misi kt ward tu putus kn tali pusat dia time bby msih tdo berdarah lgitu, tali pusat dia msih tegap lgi dikatakn msih basah mcam bru, tpi misi putuskn, tk tau lh nk ckp mcam mna bby semalaman menanggis sbb skit, sempat pula dia ckp klau bby lmbat putus tali pusat nnti dia besar dia degil, 😓tak tau lh nk ckp apa..

3y ago

Takda pula lapor kat doktor, msa tu nk jga bersuara, tpi badan sya lemah, sbb daftar diri kt counter kena buat lgi ujian kit, petang bru msuk, tuhan je tahu apa prasaan sya msa tu, first msuk ward pastu blik sehari je kt rumah blik lgi msuk hospital sbb kuning terlalu tinggi, sukar sngat kuning dia trun sbb dia bby premature 36week

xtau.. lps lahir baby kena tahab wad 5 hari..balik2 mmg xde tali pusat dh.. huhu

Lepas anak 1st Alhamdulillah dah bljr

ya, tahu

Ya tahu

ya tahu

yes

ya