jaudice

Cara nak turunkan jaudice

13 Balas

Kalau org tua2 ni suka guna term jemur baby tu, tp org yg urut n mandikan baby sy dulu kata nk turun kn kuning senang je mandikan jgn air suam sebaliknya air paip biasa je. Bg minum susu bnyk kasi baby berak kencing utk buang kuning.

Terima kasih semua...alhamdulilah anak dah bebas jaudice...x sempat update..saya lapkan dia dengan air asam jawa n selalu susukannya setiap Dua jam..air asam jawa tu untuk lap muka.dia supaya bagun minum susu😊

kerapkan susu...jgn bg bby tdo manjang...kne kejut wlpn mencabar sket.. hehe..kdg2 bby letak je puting dlm mulut,so nk make sure die mmg hisap susu,sy pump susu,bg dlm botol...baru tau die mnum byk ke x...

selalu bagi susu ibu , kalau dia tidur kejut, masa saya kena , doktor suruh bagi 2jam sekali wajib 2auns susu ibu sekali bagi

Yg terbaik..sentiasa susukan bby..ank sy prolonged jaundice.. ALHAMDULILAH..dah ilang kuning dia..jgn stress sgt..✌️

Kerapkan menyusu, Baby tidur pun kejut jugak Setiap 2 jam kalau rajin Setiap sejam. Ibu banyak minum air Putih.

Kerapkn penyusuan bdn pda baby utk bagi baby sllu buang air besar dan kencing spya jaundice tu cpt turun

Kerapkan df baby je.. Jgn cuba petua2 yg merepek tkt melarat ke baby nnt 😅

Kerapkan susu je. Waktu malam lagi bagus kalau baby menyusu.

Kerapkan myusu...too je petua dye..bby tido kejut