Risau jaudice baby

Harini bby dh 2 hari..kuning tinggi tips apa yg blh guna nk turunkan bcaan kuning?Susu badan xkua lg,jd bby kekurangan air dlm bdn..please help

2 Balas

Hai mommy, saya pun macam tu masa anak kedua, susu badan xkluar, anak nangis2. Saya buat sup tu betik muda + Ayam dan hari2 minum horlick @ susu kurma dlm kotak. Lepas tu Alhamdullilah byk kluar susu, baby pun stop nangis dah, yang penting kena banyak minum sup yaa mom. Bagi baby byk menyusu yaa supaya cepat turun kuning. Lebih bagus klo dpt myusu badan.

Awak dah discharge ke? Kalau belum nanti minta tunjuk ajar LC untuk penyusuan. Dan minta advise doktor perlu campur dengan susu formula atau tidak. Jaundice rawatannya hanya penyusuan dan Fototerapi. Jadual menyusu perlu sekerap yang mungkin. 1-2 jam sekali. Jangan culas.