jaudice

baby newborn boleh diberi susu kambing tak?

15 Balas

Tidak boleh. Ibu nk mnum pon sila elakkn. Kuning ni demam.. panas baby x thn.. sis mkn kurma, anggur hitam.. bagi baby susu dgn kerap.. kalau blh pump susu bg lg cpt trun kuning (nurse ajar) dri ank first sy buat alhamdulillah menjadi ye.. xyh bhyakn ank dgn mcm2 petua yg berkesan kt ank org lain x tntu berkesan kt ank kita..

Please bagi susu ibu sahaja boleh? Jangan dengar cakap orang lain susu kambing lah bagai. Nonsense tahu sebenarnya. Doc dah sarankan susu ibu ni yg terbaik. Baby newborn ni memang akan ada kuning. Kita ni sebagai ibu kena kerap kejut baby bangun sampai dia nangis. Kena kerap bagi susu ibu.

Tidak, kalau ibu boleh..jgn beri sebarang makan minum ke baby baru lahir..risiko sgt2..ibu boleh dan kerapkan susu dia..😊sy amalkan kerap bg baby susu badan dan minum susu kambing je..pagi pasang lampu, sblm tghari dh hilang..pastu dh tak de..huhu

pn ank jaundice perlu kerap menyusu. susu ibu itu lah penyembuh jaundice. kna rajin kejutkan ank menyusu. baby jaundice mg suka tido. jd 2 jam sekali bole kjutkan dia utk menyusu. jgn dia lena tdo pn biarkan.. kjutkan bgun menyusu

Sy ank jaundice smpai umr sebulan..dh sbln bru discharge..baby kne krp mnyusu. Sbb nnt baby akn krp poopoo n kncing..mse tu jaundice kluar..

Tak boleh... Hanya beri susu ibu yg terbaik... Kerapkan bg susu ibu.. Lau ibu yg minum susu kambing tu boleh... Ibu yg minum bukan baby...

Lepas bersalin minum susu kambing tp kuning baby naik saya berhenti minum.even kuning baby turun tp turun sikit2.mcm2 buat. Janji usaha..

Ibu yg perlu minum susu kambing. Baby tak boleh just susu ibu shja. Mcm saya minum susu karihome. Try la sis

Tak boleh. Susu ibu yg bantu ilang kuning sebenarnya.

Xblh..tp klu ibu yg minum lps 2 bf kn baby blh lh..