Mual sgt2..xtau nk makan apa utk hilangkan mual

Camne nk bg hilangkan mual..makan mcm2 pn masih xhilang mual..spjg ari rasa nk muntah tp x.. mulut rasa payau sgt2..kelat..blh xsuggest cmne nk bg hilang rasa mual ni

9 Balas

Dh try mkn ubt mual/muntah yg doc bg?sy mkn ubt tu je utk kawal mual sy..N bole jugak try mkn kurma/kismis utk kudap2 boleh mengatasi mual,pening n mcm2 khasiat utk ibu hamil..

saya ikut petua mcm2 xjalan....24jam loya..cukup time muntah..last2 try jus mamariam.. xsampai seminggu alhamdulillah loya hilang muntah2 pon xde dh...

try makan makanan yg masam sis utk hilangkan mual . macam buag oren ke atau asam2 ke boleh jg sis 😊

try makan benda masam / manis . insyaallah nanti hilang lah rasa mual tu

Try something sweet or sour food #TAPActiveUser #TAPActiveUsers

kalau sy mkn manis. mkn kerap biar muntah. jnji perut x kosong.

3y ago

kalau makan rasa nak mual..

kalau sy mkn buah/manis2/ mkn gula2 angin

Makan pelam,oren

makan mangga