Muntah

Assalamu'alaikum mummy semua . Boleh share x macam mana cara hilangkan rasa mual ye.. Sbb sy mual dari pagi hingga malam... Kadang2 rasa penat dah nk muntah... Nak makan pon loya

7 Balas

Sy masa mabuk asik makan & minum manis je,sampai sangkut GDM. Hehehehe. Sejak dah tak mabuk. Makan n minum manis jadi mual pulak. Alhamdulillah cek BSP semua ok. Now 35 minggu dah. Sis. Jaga makan n minum ye. Takut sangkut GDM nanti klu manis sangat makan.

4y ago

Hehehe..nasib la yang ngidam jeruk mangga suami sy je...😂Sbb dia kuat makan mangga or jeruk mangga.. Lagi2 yg muda tu😅.. Thanks sis share tips..😘

Sy dulu nak hilangkan mual mkn gula-gula. Minum air kosong pon xblh sbb nak muntah. Kena minum air limau ais. Apa2 pon, kena jaga2 sis, takut sangkut GDM nanti.

4y ago

Biasa ambil flavour buah tu. Tak ingat apa nama. GDM tu kencing manis semasa hamil. Sy kena masa minum air gula waktu hamil 7 bulan. Taoi leas beranak, check balik dah normal. Maybe sebab perubahan hormon.

Boleh tahu dah berapa week selalunye awal2 pregnant mmg camtu sy pun dulu camtu..skrg dh 4 bulan lbh alhamdulillah dh x muntah lagi...

4y ago

Dye start dari 5 weeks tu cuma loya2 cm tu je.. 6 weeks pulak start muntah tpi waktu siang je.. Ni sejak dah 7 weeks.. Dari bangun tido sampai la malam x berenti nk muntah.. Makan sume x msok.. Makan muntah balik..nasi langsung x leyh usik.. Tgok pun loya a

Saya dulu kalau siang, minum air tembikai. Bila malam mesti cari tomyam & sup sayur @ sup daging

4y ago

Sama sama 🤗

Sis pregnant berapa weeks dah?

Sy minum air lemon.. 😅

4y ago

Tu la.. Sy pon fikir lemon.. Sy minum air campur limau kasturi tanpa gula lepas tu epal hijau.. Rasa okey sikit

Blh try makan tomyam 🙂