Tips Hilangkan Pening Kepala Waktu Hamil

📣 Calling all pregnant ladies! Ramai yang bertanyakan soalan ini di komuniti, dan min terpanggil untuk bertanyakan pada ibu-ibu yang berpengalaman. Apa tips atau cara yag mungkin berkesan untuk anda jika mengalami pening waktu hamil? Kongsikan di ruangan komen ya!

Tips Hilangkan Pening Kepala Waktu Hamil
25 Balas

kalau saya, tengok dulu punca pening tu apa.. kalau bangun pagi, pening dan sakit tekak= telan panadol. sbb tanda2 nak demam. kalau petang2, masa panas terik tiba2 pening= minum air byk dan tidur. masa 1st and 3rd trimester mmg akan ada hormone ngantuk lebih. jadi kena tidur awal sikit dari biasa dan adjust house cores. jgn push sgt.

doktor cakap elakkan sapu minyak. sbb minyak boleh serap masuk ke dalam darah. saya kalau tak tahan sangat saya telan je paracetamol. lepastu pastikan haritu dah makan nasi. kalau tak makan nasi memang sakit gila kepala

sakit kpla sbb ank 1st kerap bangun dan selalu tidur lewat. jdi saya kurang rehat. nk tlan panadol x berani, nk tdur x bole sbb xda jagakn ank 😅

makin saya berehat atau tidur, makin kerap sakit kepala. jadi saya kena buat sesuatu supaya tak pening tapi mata nak tidur 😌

3mo ago

Sama. Makin sy berehat Dan tidur makin sakit kepala so sy akan buat sesuatu. Buat kerja rumah. Tp badan pula sakit2 sebab tak rehat. Then sy akan rendam kaki guna air suam letak garam. Tak tau la ini petua dri mana sy dapat. Tapi memang akan ringan sikit badan😀

Kalau pening,makan sikit2. buah2 n kacang2. Kalau teruk,makan Panadol n tidur mengiring ke kiri. Insha Allah ok..

itu je yg biasa buat klau sakit sampai xleh bngun telanlah paracetamol...

Sapu kepala minyak cap kapak.... Dzikir la apa patut..... Rehat sebentar

Tolong bagi sy tips…tak tahu nak buat apa..paracetamol pun tak jalan

kαlσ ѕч хtαu nαk вuαt αpα..mmg ѕєmuα tαk mєnjαdí..

Kalau kandungan kita baru 10 minggu blh makan panadol ke?