Sakit Sengugut VS Kontraksi Bersalin

Calling all mommies yang dah ada pengalaman bersalin, apa pendapat anda dengan kenyataan di bawah? Betul ke tahap rasa sakit kedua-dua ini hampir sama?

Sakit Sengugut VS Kontraksi Bersalin
105 Balas

Lain. Tak sama langsung. Senggugut sakit boleh hilang, contraction pulak tak hilang sampai la bersalin 😂

saya bersalin czer 34minggu tak sempat rasa..emm..tp mak bgtw sgt2 sakit jika alaminya..sbb mak pnh rs dua2

cotraction ni boleh menggegar otak kita 🤣 sakit uiiii😵‍💫😵‍💫

3mo ago

x otak yer, semua anggota. urat halus pun begegorrrr yerr

Oi mana sama kak oi. Jauh sangat rasanya. Contraction punya sakit sampai kau lupa cara nak bernafas.

segugut kalau sakit bole mkn ubat. contraction kalau sakit hanya mampu menagis diam sambil berzikir

Contraction rasa macam nak putus pinggang hoi.. nak pegang barang pun lembik tangan dibuatnya

saya mmg jenis period pain kadang sampai muntah tapi still tk boleh lawan contraction 😌

Bg sy sakit sengugut dah rasa sakit.. Tp sakit contraction lgilah sakit.. Teramat sakit..

Takde pengalaman lagi. Hujung tahun ni baru due. So baca dulu pengalaman orang lain.

sakit senggugut boleh tahan lagi . tapi sakit contraction langsung tak boleh tahan