Mitos Atau Fakta: Makanan Pedas Penggalak Kontraksi?

Betul ke mommies kalau makan makanan pedas dia boleh merangsang kontraksi dan mempercepatkan proses bersalin? Cuba kongsi sikit pendapat anda... Kot ada yang pernah cuba sebelum ni...

Mitos Atau Fakta: Makanan Pedas Penggalak Kontraksi?
20 Balas

Setakat ni badan saya alhamdulillah ok je pedas. Xboleh makan kalau xda smbal. 😅 baru smalam sy makan mi goreng korean yg pedas 2 bgkus syukur ok je xda rasa pedih ulu hati ke apa sbb msa awal2 preg nak masuk minggu belas2 jerr sy pedih ulu hati. Skrg dh 28w alhamdulillah ok jer walaupn mkn pedas ke apa

Saya suka makan pedas dari first tri. Tak lalu makan kalau tak pedas, suami asyik bising je asyik makan ayam penyet 😂 alhamdulillah awal dulu je pedih ulu hati, now takde

Tak tau betul ke tak..yg psti sy kna pedas akn buat kmbung,pdih ulu hati,perut jdi mngeras sngat2...adakah tu slh stu bnda d panggil ransangan?

2w ago

best nya still dpt mkn pedas...sy seksa betul klu tekena pedas..smpai kari ayam pun buat truk sakit perut dn kmbung...masam pun sama...spnjng pregnant lh puasa pedas...

saya makan pedas tak ada rasa apa pun sis,mungkin ikut pada badan tapi sekali je makan nenas makan pagi petang terus pecah ketuban 😂😅

tak digalakkan saya rasa . boleh menyebabkan pedih ulu hati . ketegangan pada bahagian otot perut. saya dah kena . tak boleh tidur malam

taktahu tapi mmg suka mknan yg pedas. tekak takboleh langsung terima mknan yg berkari / santan dan yg bau ikan kuat cth laksa/laksam😭

sy suka makan pedas, kari2 .skg 8weeks .. taktau napa.. asyik nak mkn pedas je.😅 ok je. takde la hari2..tp memang suka pedas2..🥰

alhamdulillah dari awal prgnt suka sangat nasi goreng cili padi, dan takde effect apa² sekarang tunggu hari nak Delivery je

saya mkn pedas tekak masih terima..kuah kari atau kuah kurma MMG tak lalu nk mkn...TK ada pedih ulu hati.. Alhamdulillah

Betul la tu kot. Sbb makan mee goreng mamak pedas kaw kaw. Esok tu contraction 28jam 😅 then bersalin 37wks3days