Sakit Sengugut VS Kontraksi Bersalin

Calling all mommies yang dah ada pengalaman bersalin, apa pendapat anda dengan kenyataan di bawah? Betul ke tahap rasa sakit kedua-dua ini hampir sama?

Sakit Sengugut VS Kontraksi Bersalin
105 Balas

Senggugut tu, skala kesakitan cuma 3-4 /10. Contraction tu skala kesakitan 8-10/10.

saya senggugut x seteruk nak bersalin... bagi saya x sama.. kontraksi lebih sakit..

Tak pernah rasa senggugut, tp sakit dia mcm kene gilis lori bertalu talu 🥲

Rasa macam sakit perut diarrhea /keracunan makanan pun ad cuma tak yakyak je

Sy sakit contraction sampai muntah dan terkencing. Sakit dia lain macam mat

contraction lagi sakittt ye, saya nak maakn sesuap nasi pun tak lalu 🥹

sama. of course la sakit contraction lg sakit. malah berganda-ganda 😂

contraction!!!! sakit senggugut takleh lawan dengan sakit contraction

sangat2 lain ye... sakit contraction 10 kali gande lagii sakit yeee..

contraction lg sakit..sbb tu laa lahirkan ank nie umpama berjihad...