FPP Putrajaya untuk bersalin

Cadangnya ingin bersalin di Hospital Putrajaya melalui program FPP (Full Paying Patient), tapi nampak gayanya mungkin terpaksa lupakan niat kerana FPP di Hospital Putrajaya dah penuh sehingga Februari 2020. Saya pula dijangka bersalin pada awal Januari 2020 ? Ade check juga dengan hospital lain yg menawarkan FPP seperti Hospital Sg Buloh dan Hospital Selayang, tetapi mereka juga penuh. Walau apa pun, saya lebih mahu Hospital Putrajaya kerana dekat dengan lokasi untuk berpantang nanti. Kalau ada rezeki, dapat lah saya ber FPP di Hospital Putrajaya. Jika takde, lahir di wad biasa hospital Putrajaya pun boleh lah ?

25 Balas

Tak silap saya fpp putrajaya dah fully booked 2020. Tak sure lah sampi hujung tahun ke apa tapi awal bulan dah full. Sedara saya ada jugak cuba nak bersalin dekat fpp putrajaya tapi tak dapat. so bersalin dekat hospital biasa je

Fpp putrajaya memang kena book awal sis. Kalau tak silap saya dia macam limited sikit. Kadang tu orang dah book berbulan bulan awal thats why lah. Kena plan awal alal lah lepasni kalau nak bersalin dekat fpp putrajaya tu.

Hmm, takpelah sis mungkin takde rezeki kot nak bersalin dekat fpp putrajaya. InshaAllah ada rezeki di kemudian hari nanti. Yang penting anak lahir dengan selamat dan sis pun dipermudahkan segala urusan. Amin

Bagi yang tidak tahu, saya nak share pengalaman bersalin di fpp putrajaya, harganya sangat berpatutan tapi servis fpp putrajaya paling tip top untuk tahun 2020.. feeling dia macam dekat swasta kot!

Saya pernah bersalin dekat fpp putrajaya. Saya memang book awal-awal sebab orang ckp fpp dekat putrajaya ni cepat je penuh. So cakap dekat suami awal awal senang tak payah fikir kat mana nak bersalin

4y ago

nak tanua , so follow up semua dgn doktor yg kita request tu la ? tak payah pergi kk ?

Sis, kalau nak senangkan once dah bukak je buku pink terus je book. tak payah tunggu dah 5 bulan ke 6 bulan baru nak check kosong ke tak...nak bersalin fpp putrajaya mmg kena cepat

Best ke bersalin dekat fpp putrajaya? kenapa dia cepat sgt fully booked? Nak tahu jugak apa keistimewaan dia sbb saya duduk putrajaya je tapi mcm tak berapa nak tahu pasal fpp putrajaya

4y ago

Antara kelebihan FPP Kita boleh pilih doc(if doc tu msih available due Kita bersalin)

Betul lah orang cakap, fpp putrajaya ni cepat fully booked. Ni mesti servis baik, nurses dekat sana pun bagus-bagus sebab tu lah kot ramai nak bersalin dekat hospital putrajaya

siapa je yang taknak lahir dekat fpp putrajaya tu. tapi tu lah kalau nak kena cepat lah. bukak je buku pink terus daftar... senang tak payah nak tunggu ke nak tangguh

fpp putrajaya kalau tak silap tahun 2020 punya booking cepat sikit penuh. taktau lah sebab mco ke apa tapi mmg dengarnya orang book awal