First time guna OPK

Bulan 9,10,11 sy berovulasi antara CD17-CD19 (based on My Calendar) dan period teratur. Bulan ni saya baru nak try pakai OPK. Lepas habis period dua/tiga hari, CD10 terus start test OPK setiap hari. Sekarang sy CD17. Masalahnya, knp ya line tuu tak makin terang pun? Kalau ikut 3 bulan sebelum ni, saya nak ke hari subur dah sepatutnya, tp line T tak makin terang pun. CD12-CD15 ada discharge tp bukan egg white. Usually akan ada egg white tuu tp takde pula bulan nii. Masa CD15 sy ada bersama suami and kebetulan bacaan OPK tuu mcm tinggi sikit hari tuu. Tp next day bacaan tuu menurun balik. Harap ada yg boleh tolong explain. Terima kasih 🥹

First time guna OPK
6 Balas

teruskan test daily, kalau makin pekat, buat 2x sehari. betul dah cara awak ni. andai kata awak period tanpa jumpa +ve OPK, most probably OPK tu defect/low quality. ramai saya tengok pernah dapat mcm ni juga. seeloknya kalau macam tu, next time tukar brand/seller lain.

Sye penah jgak track wktu subur gne my calender.. memg x sme ble gne opk & period sye pun tratur..

Beli 6mm warna pink tu kt shopee seller norsinar yahya tu.. sy pkai ok

6mo ago

betul. beli di shopee @norsinaryahaya. yg strip kecil pun okay. dia memang trusted seller.

Tukar OPK size 6mm ye sis. OPK dlm gambar ni tak baguss

teruskan test

teruskan cek