Valid opk atau egg white?

Hai..sy start opk dari cd10 negatif..lepastu cd14 ada keluar lendir EW tp opk masih negatif..mana lagi valid ye? Sbb nak buat kiraan dpo Skrg cd17.

3 Balas

Opk takkan positive di hari EW kluar. Biasanya opk hanya akan positive 2-3 hari selepas EW… EW akan kluar dlu baru opk akan positive. DPO hanya blh kira selepas opk positive bukan selepas EW kluar.. Kalau nmpak EW dah kluar blh bd dah sbab tu orng kata 5-6 hari sblum opk positive tu ialah hari seeloknya bd (high chance to get pregnant)

1y ago

Saya bd hari opk positive tu je and berjaya hamil.

ew. Sy biasa kalau start rasa basah2 baru akan start buat opk. dlm 5-6 hr jugak baru dpt opk positif. masa tu mmg ew yg betul2 kalau tarik x putus. so far menjadi dgn sy

1y ago

sebelum atau selepas ew keluar ye bersama tu?

egg white.