Doakan kami

Bulan 6.2021 , saya gugur masa kandungan 6 minggu. Rezeki Allah, saya pregnant bulan 9.2021, sekarang da masuk 8 minggu. Saya sedikit risau dan kadang2 fikiran melayang bila kenangkan keguguran yg lepas. Risau dekat kandungan kalini. 2 kali da ajak husband scan untuk tgok jantung baby tp suami suruh tunggu 11 minggu. Doakan baby saya baikbaik je ya. In sha Allah ❤️

15 Balas

saya pon pernah keguguran 12 weeks hujung bulan 12 2020..da booking untuk buat buku pink tp x sempat nk buka buku pink..tahun ni bln 7 pregnant..masa 5 minggu camtu terus p klinik swasta nak dptkan nasihat n Dr bg foloc acid n vitamin n nasihat2...kemudian 8 minggu lebih p lg appoinment di klinik swasta td utk usg..da nampak janin n heartbeat terus Dr suruh pegi buat appoinment untuk buka buku pink di kk..sekarang 12 weeks nk masuk 13 weeks..still risau jgk tp fikir yang baik2 je dan dua tiga hari lepas Dr di kk usg nampak baby bergerak2 sambil pusing2kan bdn,semoga kita n baby sihat2 ..insyaAllah pikir yang baik2..😊

3y ago

Syukur ya.. baby sihat ibu pun sihat.. alhamdulillah saya da kurang risau sekarang 🥰

saya 2 kali gugur . alhamdulillah allah bagi rezeki lagi lekat sekarang nak masuk 14 minggu . sama sis . kita macam trauma dengan keguguran sebelum nih . kalau buang air besar atau kecik selalu cek takut ada darah keluar 😔 . bila rasa macam ada cecair keluar cepat² cek takut darah walaupun keputihan jeh . sabar ye sis. kita doa ya moga kalini baby membesar dengan baik . sihat sampai dia keluar nanti . aamiinn Ya allah . mengandung kalini saya tak de rezeki nak scan dari awal . Bila bukak buku nak masuk 11 minggu baru dapat scan tengok baby dengan heartbeat baby . in Shaa Allah sis . rezeki awak kalini .

3y ago

Alhamdulillah syukur baby sihat.. saya takde bleeding sis cuma yelah trauma yg lepas belum hilang kan 😅 in sha Allah semoga baikbaik sahaja

Adoi laki pun, patutnya bini risau, ikutkan je laaa. Lagi2 time pregnant. Kadang kita risau bersebab. Mmg la Kalau gugur org slalu cakap belum rezeki la apa la. Ye mmg belum rezeki, tapi better jgk cari tahu sbb apa keguguran, better jgk berhati2 dgn gi cek awal2. Kdg2 keguguran bukan sekadar belum rezeki. Belum rezeki, padahal kita ada masalah ke apa Xtahu sbb duk belum rezeki. Takkan nak tunggu gugur byk kali baru nak start risau, jumpa doktor utk ttc la apa la. Huhu Awak pun dah lepas 6week (last time keguguran) yg lepas. Semoga baik2 je kandungan awak ye.

3y ago

Takpe mungkin dia taknak saya terlalu stress 😊 alhamdulillah saya makin tenang sekarang.. in sha Allah minggu depan kami pergi scan untuk tgok baby.. doakan saya dan baby kuat ya 🥰

Sy 5kali keguguran berturut2 since 2012,2014,2015,2018,2019,2020 last gugur bulan 2 tahun ni.. lepas gugur sy tggu after 1month utk next period tapi x period juga. Badan x sedap cuba try test pregnant positif.. bila cek up klinik dah 6mggu pregnant.. Alhamdulillah.. preggy yg ni mula2 MMG ada bleeding MCM sejarah gugur sebelum ni.. bila pegi hospital doc cek detak jantung baby ada n doc bagi ubat duphaston UTK kuatkan rahim dan kandungan. Alhamdulillah skrg dah 9bulan.. tggu hari nak bersalin

3y ago

Saya pun dpt ubat kuat rahim. Bila habis saya akan topup dekat klinik biasa yg saya check up selalu. In sha Allah semoga mudah urusan bersalin awak 🥰🤲🏻

Fahaam sangat sis. Saya pun pernah gugur masa 8 minggu bulan 9 tahun lepas. Bulan 9 tahun ni Alhamdulillah rezeki pregnant lagi. Ikut doktor saya kata, disarankan jugak untuk scan start 6 minggu camtu untuk check kandungan kalau pernah gugur sebelum ni. Tapi kalau rasa kandungan ok je InshaAllah moga takde apa. Semoga sis & baby baik baik je amiinn ❤️ Doakan saya jugak ye, nak scan esok tengok jantung baby 6 minggu ni nervous pulak rasa 😌

3y ago

Semoga yg baikbaik untuk awak dan baby 🥰

Alhamdulillah Allah bagi rezeki pregnant lagi tp Ada ke klinik check ke? Bukan untuk scan sj. Klu pernah gugur, and pregnant lagi sebaiknya ke klinik inform pregnant and sebelum ni pernah gugur. Nak consult dgn doktor. Doctor akn nasihat dr situ. Klu klinik kesihatan, dia akn take note sejarah pernah gugur.

3y ago

Da pergi masa 5 minggu. Dokter scan tp masih kantung lagi. Sekarang da 9 minggu in sha Allah. Last time dcan dokter bg ubat kuat rahim & folic acid 500mg.

Saya pregnant bulan 5 tahun ni anak sulung, mula2 doktor diagnose pregnancy unknown location TRO ectopic pregnancy..tp saya gugur masa kandungan cecah 7weeks 2 days..alhamdulillah skrg pregnant balik..baru 5 weeks 2 days..mmg risau sbb first pregnancy jd mcm tu..harap sgt kali ni ada rezeki saya dan suami

3y ago

In sha Allah yg baikbaik je untuk sis dan suami 😊 jaga diri jangan buat kerja berat2 tauuu

Faham sangat perasaan sis , saya pun keguguran bulan 6 ritu , Alhamdulilah allah beri lagi rezeki zuriat ☺️ sekarang dah 11week , inshaallah takde apa apa jangan terlalu risau and stress sis tak elok untuk kandungan . Yang penting banyak kan rest and jangan buat kerja yang berat berat ❤️

3y ago

Syukur alhamdulillah. Semoga sis dan baby sihat2 je ye ❤️ in sha Allah

Moga kandungan puan sihat, puan sihay sehingga melahirkn. Jg mkn. Jg kesihatan. Doa byk2. Sy dlu gugur jgk kandungan 7weeks on nov 2020. Rezeki Allah s.w.t on mac 2021 sy pregnant lagi. Skrg kandungan 35weeks.

3y ago

In sha Allah aamiin.. semoga mudah urusan awak bersalin nnt ya 🤍

Saya faham perasaan sis, saya juga miscarriage bulan 4 haritu, dan now pregnant balik, baru 6 weeks.. Memang sis, saya pun risau pregnancy yang kedua ni, harap2 baby kita membesar dengan sihat kalini amin

3y ago

Aamiin in sha Allah.. kita sama2 jaga diri ya 🥰