UPT Positive?

Bukan bukti kukuh mengandung. Antara penyebab UPT positive selain mengandung.. Molar pregnancy, tumor and pengambilan hormon. Jadi buat bakal2 mommy.. Saya cadangkan... Jangan heboh dulu berita gembira tentang anda 'mengandung' sebelum anda jumpa Dr. Untuk scan.. Sama da betul wujud kantung baby.. N review utk minggu seterusnya untuk pastikan baby sihat dengan mendengar sendiri detak jantung baby. Seterusnya... Kalau da btl sah mengandung.. Silalah jaga diri.. Jaga hati.. Jaga kesihatan.. Saya cadangkan after 1st trimester baru bagitahu org lain.. Bukan pa.. Utk elak emosi terganggu angkara iri hati org n risiko keguguran yang tinggi. Pesanan khas buat yang plan tuk jd ibu & BAKAL bergelar ibu. ?

2 Balas

Kalau yang jenis kena aktif di padang ni macam mana ya.. Nak beritahu tak boleh sebab awal lagi, tapi nanti dapat kerja berat. Dilemma.. First baby.

4y ago

Maksud positif upt ya? X apa... Mgkn tlalu awal... Mst Dr. Da bg appointment seterusnya tuk buat scan kan....