Hai mommies..nk tny,brp lme ye amek mse bukaan jln dri 2cm?Sy da 37w2d..dokte suruh balik dlu..

2 Balas

Hai mommy. Kalau saya malam hari keluar spotting sedikit tapi perut tak sakit langsung, malam check rasa contraction sikit tapi tak kerap dah ada bukaan 2cm. Esok pagi warded contraction makin kuat tapi still 2 cm. Lepas tu doc masuk ubat induce. Dari pukul 3 pagi tu sampai pukul 3lebih petang bukaan buka sedikit lepas ubat tu function terus buka sampai 10cm dan 5 lebih baru bersalin

2y ago

spotting wane ape ye sis?smlm lps cek bukaan kua drh wane coklat²..skrg da xde da.

hi mommies, klu bukaan ada cepat ada lambat, mommies kene bnyk berjalan bg permudahkan bukaan.. sy sblm bersalin mcm tu bukaan 2 cm doktor suruh blk. darah dah keluar juga.. blk dr hospital sy bnykkan jln2 jln ikut larat kita. mlm tu perut dah mula rasa contraction kerap 12.30 terus g hospital.. kul 11 pg br bersalin.