makanan

Buah tembikai boleh makan tak ye utk ibu mengandung , ada yg ckap tak boleh sebab panas boleh sebab lan keguguran betul ke?

41 Balas

Saya mkn tembikar jus dia sampai 9 bulan diaorg ckp tak bole tu takut gula naik

5y ago

Aah kak banyak yg ckap macam tu ..

dari mana pula panasnya tembikai tu sis....full water pula tu watermelon

Setahu sy tembikai bgus utk ibu pregnant die tmbh air ketuban

Bole je sis... Sy preggy time bln puasa, ari2 berbuka wajib ade tembikai...

5y ago

Hihi ya kak saya ni kekadang nak mkan tembikai kdang jambu air aah macam2 lah tu laa kdang takut semua buah nak sumbat kat mulut haa kang jd apa2 0d baby kan susah xbertanya dlu kat org yg dah merasakan ni 😀

mitos tu sis..tembikai elok malam boleh buat tambah air ketuban

Saya makan.alhamdullilah xde apa2.nurse ckap elok untuk ibu pregnant.

5y ago

Alhmdulillah , tq kak bagi tau

Boleh makan tp jgn mkn bnyak2.. Spupu saya mkn tembikai gugur..

5y ago

Yes betul.apa2 bi bersederhana...jgn berlebihan

Setahu saya boleh je. Tapi makan berpada pada jela. Hehe

blh je sis..tp mkn ape pn biar lah bsderhana..

Jap.. Sejak bila tembikai panas? Hahahaha

5y ago

Tu laa tu