Saya dah 10 weeks tapi sejak 6 week normal ke untuk ibu yang susah buang air besar, seminggu sekali pon pyah.

Buah dah makan banyk, kerap minum air masak, pisang , betik , vitagen semua dah makan minum , tapu perut masih taknak membuang malah dia macam kembung banyak angin

1 Balas

Tu normal, mmg saya pun ada masalah susah nk membuang smpai kadang tu membuang campur darahh.. Dr kata saya kena buasir, mmg tu selalu jadi dkt org yg pregnant.. Mkn je oren or air oren.. Jgn stress2, saya skrg 22weeks dh still susah membuang.. Yg penting kita dh mkn makanan yg berkhasiat.. kalau rasa nk membuang jgn lambat2 terus je pegi.. Jgn teran kuat sgt..