Berapa minggu baru boleh beli?

Btw ada pantang larang tak beli baju baby awal awal. Then berpa week baru boleh beli baju baby? Sebb mak mertua kata tggu nak bersalin baru beli.

43 Balas

Beli je sis. Sy ank kedua ni pun start 6bulan dah beli siap2. Bukan apa, prepare awal2 sbb takut nanti bila dah sarat nk berjalan pun xlarat dah.

takde timeline bila2 nk beli. sy dh nk masuk 6 bulan bru nk start beli ni. tp kena scan jantina baby dlu la hehe. ibu ayh nya sibuk kerja 😆

Nty da dekat due date ta larat da nk buat sume persiapan.. klu terberanak awal nanya.. jgn ikotkn owg tua2 sgt, beli sorok2 je. Doa yg baik2.

kalau saya elok beli awal sebelum masuk 3rd trimester. berdasarkan pengalaman sy bila masuk 3rd trimester kita akan mudah penat

Beli je awal2 bli sikit2 bila dh tau gender saya 37minggu dh ada lg yg xckup n ada lg x basuh 😢 bdn dah xlarat skrg hmmm

baik beli sikit²..mcm sya start 20 mnggu dah thu jantina baru beli..risau beli skligus time nk byar berpinar mata🤣

sya dah th yg Saya pregnant..dah beli dah tp skit2..nnt dah prut bsr,dah tak larat nk shopping sgt sbb cpt pnt ..

5 bln ke atas dh boleh beli brg skit2... sbb klu 7 bln bru nk shopping tkot xlarat nk jln 😅😅

saya start beli masa 4bulan. setiap bulan beli sikit2, tak terasa sangat keluar banyak duit hehe

saya start 7 bulan lebih baru beli sikit² .. skrg tunggu masa ja .. semua dah complete