tak tahu

Btl kah org gemuk ssh nak pregnant?

21 Balas

Sy pun gemuk sis.. Berat sy 104-106kg... Dr bujang smpai kahwin... Ipar ckp mcm² dekat sy, x boleh mengandung lah apalah.. Tp sy sentiasa berdoa...supaya diberikan zuriat... Alhamdullilah sekarang dah masuk 18week anak pertama... Berdoa, sabar sis jgn putus Asa🤗🤗🤗

Kurus ke gemuk ke, sama je sis. yg susah nk prgnant tu kalau hormon ada masalah ataupun blm ada rezki 😊 kkak sy semua gemuk², tpi dah beranak pinak semuanya. Alhamdulillah, bole je pregnant

4y ago

betul tu mugkin sbb hormon susah mengandung.. saya ni kurus pun belum rezeki lagi...

Xjgak.. Adk sy berisi, period xteratur tp bunting pelamin. Sy lak kurus kering, period teratur tp menanti dkt 2 tahun baru ada rezeki. Rezeki msg2... Yg penting, usaha selagi blh.

X juga sis.... Mak tiri sy bdn gemok sgt... Dh dua anak dh... Bru je slmt brslin tga hri lps.... Hurmmm... Dpt adik kecik la sy ni.... Umur anak ngn umur adik lbih kurg sbya je

Tak de ye sye gemuk alhamdulilah sekarang dh Megandung ank petama 16mingu..tk payah dgr kata orng... Rezeki tu ad je.bukan orang kurus je blh tapi gemuk pn blh Megandung..

Tak lah ,ipar saya gemuk sangatpun boleh pregnant,dah dua anak lagi tu. Jangan dengar orang cakap,sebab kalau dengar mulut orang pandai stress sendiri.

Tidak juga. Cuma jika ada masalah obesiti kne kawal dah berat badan. Ia kdg cuma salah satu faktor. Kalau nk lekat, lekat juga.

Tak lah. Kakak saya gemuk senang je lekat. Ade cousin saya kurus 4 tahun baru lekat. This is all about rezeki babe 🤗

4y ago

Anak pertama saya gemuk jgak.. Nak rancang anak kdua nie ssh sgt plak nak lekat..😓😓 Saya prnh kena korek d rahim lepas bsalin anak prtma coz uri anak melekat tak bole kluar..

Merepek takde lah rezeki orang ni kita tak tau....kdg2 org gemuk ni lg senang lekat semua ada rezeki masing2 😊

Tak semua. Gemuk kalau hormon ok takde masalah nak pregnant. Kalau hormon tak ok, tu yg susah pregnant