Takut + Risau

Bru balik dri jumpa doktor, doktor scan tk nmpak kantung lgi. It should be skang dh 7 weeks. Doktor ambil darah utk baca beta hcg. Result kluar mmg pregnant tpi ikut kiraan beta hcg saya masih di week 5. Time check tdi pn saya still bleeding and dh masuk hari ke 8 bleeding. Doktor ckp dinding rahim tebal tpi tk nmpak kantung. So next week kena scan lagi and buat ujian darah utk tgok beta hcg menaik atau turun. If turun maknanya miscarriage. Risau betul kalau miscarriage. This is my first time. Husband bnyak kali bgi semangat ckp baby ada cuma lmbat nk nmpak. Hmmm. Takut + risau 😔

4 Balas

saya haritu scan msa 6 week xnmpk apa jgk. tpi lps 3week doc sruh datang balik . Alhamdullilah dh nmpk baby. mgkin awai lagi kot sis. doa yang baik² jerr yer sis.

3y ago

sabar yer sis. Allah dh atur jalan kita cantik2 mungkin belum rezeki. Bnykkan berdoa .

Hari ni doktor sahkan saya miscarriage. Sedih mmg sedih sbb first time. Tpi tk pe la. Bukan rezeki.

1y ago

Mcmne dpt tahu miscarriage sis?

8w ke ats bru npk sume sis..smge dpmdhkan ye sis

3y ago

😊😊

Semoga dipermudhkn Allah