Is it okay to breastfeed newborn while lying down?
Voice your Opinion
Yes, it is fine
No, it is not safe
I am not sure

4538 respon

13 Balas

Anak saya masuk 2, saya terus menyusu sambil baring sampai sekarang dah 4 bulan pun masih menyusu sambil baring. Ibu n baby lebih selesa & baby senang tidur. Kalau rasa baby macam nak tersedak tu, cepat dudukkan position baby, usap2 sikit belakang dia, dah ok, boleh sambung menyusu sambil baring balik. Takda masalah. Yang penting kena pantau waktu menyusu.

I'm not sure but i think its not ok . Sb time anak umo dlm 20hari lebh gitu pernh try sambil baring dia tersedak 😥 lepastu tkut dah nk buat ngntuk mcm mana pun tetap gagahkan bf dduk .😅 now dah besr mmg sllu bf baring😌

Susu saya banyak. Kalau bagi masa duduk baby selalu tersedak sebab laju. So bagi sambil baring mengiring tak pernah tersedak. Mungkin aliran jadi perlahan kot.

Bole tp kena posisi mengiring untk mengelakan baby tersedak tp klau waktu malam elakan sbb takut terlelap

Ada yang mengatakan tak elok sbb takut baby tersedak 🤭 pandangan org dulu kot.

i will facing be mom so i am not really sure. Hopefully any advices or tips. Ta

Saya lebih rela duduk susukan dari baring. Kalau leka baby blh tercekik.

Not sure..sbb ms newborn xberani wat gitu dh bsr skit br berani😅✌

saya lebih selesa dgn cara duduk atau bersandar

Its not good for baby